18. 09. 2021.

Aida, Novi Sad, Srpsko Narodno Pozorište, režija Aleksandar Nikolić, koreograf Aleksandar Ilić, Stevan Karanac, Višnja Radosav, Sonja Šarić, Tomislav Šaraba, Nebojša Babić, Andrea Solinas, Aleksandar Ilić, Riccardo Zanelatto, Senka Ranosavljević, Željko Andrić,....


 

OD NILA DO DUNAVA 

OPERSKI SPEKTAKL No. 1 

Aleksandar Nikolić nastavlja sa umetničkim uzletom

Već sam pre par godina napisao, ako želite da uživate u dobroj operskoj predstavi, pravac Novi Sad.

Već vidim leve obrve svakodnevno fotošopirane i okačene, između ostalog, po društvenim mrežama, kako se dižu. Od umetničkih dostignuća. fotošopiranje je (mnogima iz operskog polusveta) na prvom mestu.

Istovremeno sam napisao kako Beograd ima kvalitetnije pevače, ali da se u Novom Sadu prave neuporedivo bolje operske predstave. Bilo.

Jedino što konstantno tvrdim je da da ništa nije podložnije promenama od umetničkog stvaralaštva, mislim, u rasponu od bezvrednosti, do onoga pred čime se treba pokloniti.

Odmah da sa tobom, čitaoče, rasčistim dve stvari. Operski događaj na „Tvrđavi“ u Novom Sadu  (lokalni izraz), 15. 09. 2021. (pišem i datum i ostalo…, videće se zašto) je u organizaciji Opere Srpskog Narodnog Pozorišta i sve pohvale, a i pokude idu na tu adresu.  Objašnjenja u stilu kako je to „radio neko drugi, pružaoci usluga“, ne prihvatam ni u kakvom obliku.

…….

 

Ceo tekst na internet posratlu P.U.M.:

https://pravoumetu.com/2021/09/17/aida-novi-sad-aleksandar-nikolic/